Hvilket juletræ passer til dig?

Hvert år til jul er det en stor tradition, specielt for danskerne, at have et smukt juletræ i deres hjem. Det er mange år siden, at juletræet blev indført i mange hjem. Det siges, at juletræet symboliserer livets træ, som der så bliver sat lys på juleaften, og livet bliver derfor fejret. Med tiden er et juletræ blevet en pyntegenstand i sig selv. Et juletræ er et grantræ, og ofte en Nordmannsgran, som bliver pyntet med julestjerner, julehjerte, julekugler og andre former for juletræspynt. Et juletræ er for mange en meget vigtig del af julen, fordi det er hele omdrejningspunktet juleaften. Derfor er det ofte en lang proces for nogen at vælge et træ.

Der findes både små juletræer men også store og fyldige juletræer. Det handler alt sammen om, hvorvidt man ønsker at juletræet skal fylde alt pladsen i stuen og gå helt op til løftet, eller at man er mere til, at juletræet blot er en mindre pyntegenstand i et hjørne af stuen. Hvis man ønsker at have et stort og højt juletræ, så skal man først og fremmest sikre, at der er højt til loftet, så træet ikke står og bliver bukket i toppen. Ved et stort træ, så skal der også bruges ekstra pynt, så hele træet er dækket af smykke engle og julehjerter. Derudover er det også vigtigt at huske, at der som regel skal en juletrænet på toppen af træet, så der skal også være ekstra plads til denne. Hvis man er mere til et mindre træ, så er der som regel plads til både stjerne og andet pynt, men så kan det være en udfordring at få plads til alle gaverne under træet. Der er derfor både fordele og ulemper ved at finde et henholdsvis lille og stort træ. Når man skal pynte et træ, så er der mange der holder af at have meget hjemmelavet pynt på træet, så det er præget af familiens egen personlighed. Og så er det altid rart at se noget pynt, som man selv har lavet, hænge på et smukt træ. Andre vil derimod hellere købe pynt til træet, så det eventuel har et forskelligt tema hvert år. Der er mange forskellige måder at pynte et juletræ på, men det vigtigste er som regel altid juletræet.

Hvor kan man finde juletræer?

Før at man kan starte med at pynte træet, så skal man først have anskaffet sig et træ. Der findes mange forhandlere rundt i Danmark, som sælger til både danske hjem men også til udlandet. Når julen nærmer sig, så er det nemt at finde danske juletræer rundt omkring. Men det er vigtig at finde et træ, som der er af god kvalitet, så nålene ikke når at falde af inden det er blevet juleaften. En Nordmannsgran er som sagt meget populær i Danmark, og det er derfor et rigtig godt valg, da det er god til at holde på nålene.

Nordmannsgran – Danmarks mest almindelige juletræ

Uden at du faktisk har tænkt over det, så har du en Nordmannsgran stående i din stue til jul. Grunden til dette er, at en Nordmannsgran er det mest almindelige juletræ i Danmark. Det skyldes, at det kan findes rundt i hele Danmark i plantager med juletræer eller pyntegrønt. En Nordmannsgran kan blive op til 30 meter højt, hvilket betyder, at der stort set altid er mulighed for at finde et træ, som passer præcis til din juleaften. En anden grund til, at Nordmannsgran er blevet meget populære i ikke kun danske hjem, men i hjem verden over, er, at de udvikler sig meget regelmæssigt, og det er derfor nemt at finde et meget flot træ til julen. Træerne har meget fyldige skud med mørkegrønne og blanke nåle. Nordmannsgran bliver også ofte brugt som parktræ, hvilket skyldes at de nederste grene bliver siddende, når det får lov til at stå frit. Det gør, at træet bliver meget pænt at se på i lang tid.

For at gro nogle meget pæne Nordmannsgraner, så er det vigtig at sætte hegn omkring plantagerne, da hjorte og harer godt kan lide at spise de yderste skud af de små træer. I sidste ende vil det ødelægge træet, hvorfor man ofte ser marker med træer, som er hegnet ind. Derudover er det vigtig at gøde jorden godt, så træerne kan vokse mest muligt, og derved får de en meget flot mørkegrøn farve, som er meget populær til jul. En anden fordel ved Nordmannsgran er, at de springer ud senere end andre ædelgraner. Det gode ved dette er, at så undgår de ofte nattefrosten. Selvom at man siger, at nåletræer godt kan tåle meget frost om vinteren, så er de stadig meget følsomme overfor frost, når de lige er sprunget ud – altså, når de små lysegrønne skudspidser dannes. Nordmannsgraner bliver som sagt ikke kun brugt som juletræer, men deres grene bliver i høj grad også brugt til klippegrønt i julen. Når familier laver juledekorationer til kalenderlys og adventskranse, så er det typisk grene fra Nordmannsgran, som bliver brugt.

Historien om Nordmannsgran

Man kunne godt fristes til at tro, at Nordmannsgraner rent faktisk stammer fra Danmark, men det gør de dog ikke. Nordmannsgran stammer fra det nordlige Tyrkiet og Kaukasus. Det kom til Danmark i 1850, hvor det sidenhen har haft stort succes som juletræ og pyntegrønt for danskerne. Det var den finske botaniker Nordmann, som dengang fandt det ukendte træ i Kaukasus i 1836. Men som sagt, i dag er der stor forretning i Nordmannsgran i Danmark, men ikke nok med det, så bliver de også solgt til udlandet, hvor de også bliver anset for at være et ualmindelig flot træ. Så hvis du står og mangler en Nordmannsgran af god kvalitet, så kan du eventuel besøge http://nordmanntrees.dk/.

nordmanntrees a/s

Sønderlundvej 2, DK-9240 Nibe - Danmark

Mobil: +45 5151 2835 - Tlf.: +45 9866 6528

Vis stort kort

Kontaktformular

Du kan skrive dit navn her.

Vi ringer dig op og aftaler et tidspunkt for dit besøg.

Her kan du skrive din email

Skriv evt. en besked

Husk at sætte flueben her eller at svare på spørgsmålet

Vi oplever desværre en del robot spam derfor denne ekstra ulejlighed

Nyheder fra nordmanntrees

  • Nordmanntrees  A5 Flyer
     Vi byder jer velkommen på stand 91. Read More
  • New Package
    Ny transportpalle til juletræer Read More
  • 1
  • 2